Boeddha Gezicht

Het kleuren van een Boeddha4 maart 2016

Het Gezicht van de Boeddha + basis thangka tekenen

Dagworkshop in Amsterdam incl. lunch & alle materiaal


Het Gezicht van de Boeddha

Gezicht van de Boeddha
Werk van een aantal cursisten de de dagworkshop Boeddhatekenen hebben gedaan bij Carmen – sommigen met, en anderen zonder enige tekenervaring

Algemene info:

 • Dagworkshop van 11.00-17.00
 • Inclusief koffie, thee, lunch, materiaal
 • In Carmen’s thangka-atelier in Amsterdam

Beschikbare data / aanmeldingen:

 • Vrijdag 20 november 2015 / VOL
 • Zaterdag 21 november 2015 / VOL
 • Vrijdag 4 maart 2016 / Nog 4 plekken
Kleinschalige (max. 4 personen) en speciale thangka workshop in Carmen’s inspirerende en sfeervolle werkruimte midden in Amsterdam, en zeer makkelijk te bereiken.
In deze dagworkshop leer je hoe je het Boeddha Gezicht kunt tekenen volgens de Tibetaans-Boeddhistische Thangka traditie. Ervaringen van cursisten vindt je onderaan deze pagina.
Het is de beste introductie in Boeddhistische kunst en we zullen deze dag werken met de juiste verhoudingen die zijn weergegeven in een ‘grid’, dat al eeuwenlang in Carmen’s thangka traditie wordt doorgegeven.
De dag begint met koffie/thee/lekkers en een dialezing met uitleg en achtergronden over het onderwerp en een korte meditatie.
Nadat  je de Boeddha hebt getekend is er aandacht voor kleurtechnieken en kun je (een begin maken met) het inkleuren van je Boeddha. Door de kleine groep is er ruimte voor veel individuele uitleg en vragen.
Tekenervaring is niet nodig!
Deze workshop geeft je de perfecte basis voor vervolgworkshops zoals een gehele Boeddha of het Gezicht van de Vrouwelijke Boeddha.
 • Tijden: 11.00 – 17.00
 • Prijs: € 89 p.p.* (€73,55+ 21% BTW)
 • Boek je ook een workshop de dag ervoor of erna, dan krijg je € 19 korting op de tweede workshop
 • Inclusief: koffie, thee, koekjes & een uitgebreide lunch. Verder gebruik van alle materialen, veel individuele begeleiding en uitleg
 • Workshops gaan door bij een minimum van 3 pers
 • Voor cursisten die willen overnachten in Amsterdam (dit kan al vanaf € 10!) stuurt Carmen na inschrijving een lijst van geschikte (budget)hotels en B&B’s toe.
 • Maximaal 4 deelnemers, dus wacht niet te lang met inschrijven

*Tot 2 weken voor de workshopdatum kunt u kosteloos afzeggen, daarna zal 50% van het cursusbedrag in rekening worden gebracht. Bij annulering binnen een week voor aanvang van de workshop bent u het volledige cursusbedrag verschuldigd. Mocht een cursus onverhoopt niet door kunnen gaan dan ontvangt u uiterlijk een week vantevoren bericht en wordt het cursusgeld z.s.m. teruggestort op uw rekening. 

Voor reserveren of vragen neem contact op:

[contact-form-7 id=”555″ title=”Contact”]

 

Klik hier voor een overzicht van alle cursussen

Isa Hesse volgt lessen in Tibetaanse Kunst van Carmen mensink
“Dankjewel voor de fijne dag in Amsterdam in jouw mooie werkplek. Ik heb van alles genoten: de meditatie, het tekenen en jouw vriendelijke onderwijs, de gezellige sfeer en de verwennerij door jou met lekkernijen - dus ik kom heel graag terug voor een cursus.“ 
Isa Hesse, Hamburg, Duitsland
Cursist bij de dagworkshops in Amsterdam

 

Gezicht van Tara
“Even een kleine feedback van gisteren. Gisteravond ben ik nog even gaan zitten achter mijn boeddha. Ik heb maar twee kleine streepjes gezet want ik wilde niet met een paar wijntjes op alles verpesten. Mijn hoofd was echt licht en leeg en voor het eerst weer eens super geslapen en zorgeloos wakker geworden ...wauw!  Jouw meditatie heeft mij heel erg goed gedaan. Vanochtend kon ik niet wachten om weer te tekenen! Dank voor je energie en wijsheid.”
Andrea Joos, Amsterdam
Cursist dagworkshop 'Gezicht van de Boeddha'

 

Het gezicht van de Boeddha tekenen
“De cursus van afgelopen vrijdag heeft me heel veel gebracht. Het tekenen/schilderen van het Boeddha gezicht werkt krachtig door. Ik maak er telkens weer één, ben nu aan m’n vierde bezig. Leuk om verschillende groottes en mediums te proberen. Ik wil je nogmaals danken voor al de mooi dingen die ik van jou heb mogen ervaren.”
Gurie Bosman, Den Haag
Deelnemer aan de workshop 'Gezicht van de Boeddha'

 

Tibetaanse boeddha tekenen
“Ik wil je nog heel hartelijk danken voor de bijzondere dag gisteren, met overheerlijk eten en attenties, en de prachtige muziek, ik heb er een heel blij gevoel over.. en een hele mooie Boeddha (al kan ik bijna niet geloven dat ik het zelf getekend heb!). Het was heel fijn om je grote toewijding te voelen, en kennis, vanuit een hele oude traditie, want dat geeft de dimensie en de authenticiteit die ik in alles zoek. Ook was het heel fijn om iemand te ontmoeten die de passie deelt die ik ook heb voor de Tibetaanse cultuur en spiritualiteit, en de boeddhistische traditie, al ben ik geen boeddhist.”
Joëlle, Leiden
Cursist dagworkshop het 'Teken het Boeddha Gezicht'