Bloemen in de Tibetaans-Boeddhistische kunst

Hoe een lotusbloem tekenenZa 5 maart 2016

Bloemen in de Tibetaans-Boeddhistische kunst

Dagworkshop in Amsterdam incl. lunch & alle materiaal


Bloemen in de Tibetaanse Thangka traditie

Geschilderde lotussen
Werken van cursisten die de dagworkshop Bloemen in de Tibetaanse thangka traditie hebben gevolgd. Teken- of schilderervaring is niet nodig.

Algemene info:

 • Dagworkshop van 11.00-17.00
 • Inclusief koffie, thee, lunch, materiaal
 • In Carmen’s thangka-atelier in Amsterdam

Beschikbare data / aanmeldingen:

 • Zondag 25 oktober 2015 / VOL
 • Zaterdag 5 maart 2016 / Nog 3 plekken

Kleinschalige (max. 4 personen) en speciale thangka workshop in Carmen’s inspirerende en sfeervolle werkruimte midden in Amsterdam, zeer makkelijk te bereiken met openbaar vervoer of auto.

Op vrijwel elke thangka -Tibetaanse rolschildering- worden bloemen afgebeeld, die meestal een gelukbrengende en positieve functie hebben. Veel Boeddha’s houden bijvoorbeeld een bloem in hun hand, en ook worden bloemen afgebeeld in of rondom de aura van een Boeddha of als offerande in het landschap eromheen.

In deze workshop leer je de verschillende bloemen -zoals de Lotusbloem, Pioenroos, en de zogenaamde Vrucht-bloemen– te tekenen volgens de Boeddhistische traditie. Ook wordt de typisch Tibetaanse stijl van bloemknoppen en -blaadjes behandeld. Deze dagworkshop geeft een goede introductie in de Tibetaans-Boeddhistische kunst, en begint met koffie/thee/lekkers, een korte meditatie en een dialezing met alle uitleg en symboliek van het onderwerp. Ook leer je alles over het inkleuren van je bloemen en de kleurtechnieken die gebruikt worden.

Door de kleine groep is er veel ruimte voor individuele uitleg en vragen. Tekenervaring is niet nodig! Deze workshop geeft je de perfecte basis voor vervolgworkshops zoals Tibetaans-Boeddhistische Symbolen of het Gezicht van de Boeddha.

 • Tijden: 11.00 – 17.00
 • Prijs: € 89 p.p.* (€73,55+ 21% BTW)
 • Boek je ook een workshop de dag ervoor of erna, dan krijg je € 19 korting op de tweede workshop
 • Inclusief: koffie, thee, koekjes & een uitgebreide lunch. Verder gebruik van alle materialen, veel individuele begeleiding en uitleg
 • Workshops gaan door bij een minimum van 3 pers
 • Voor cursisten die willen overnachten in Amsterdam (dit kan al vanaf € 10!) stuurt Carmen na inschrijving een lijst van geschikte (budget)hotels en B&B’s toe.
 • Maximaal 4 deelnemers, dus wacht niet te lang met inschrijven

*Tot 2 weken voor de workshopdatum kunt u kosteloos afzeggen, daarna zal 50% van het cursusbedrag in rekening worden gebracht. Bij annulering binnen een week voor aanvang van de workshop bent u het volledige cursusbedrag verschuldigd. Mocht een cursus onverhoopt niet door kunnen gaan dan ontvangt u uiterlijk een week vantevoren bericht en wordt het cursusgeld z.s.m. teruggestort op uw rekening. 

Voor reserveren of vragen neem contact op:

[contact-form-7 id=”555″ title=”Contact”]
De Lotus, symbool van de spirituele weg naar verlichting
“Het was erg fijn gisteren. Ik heb genoten van jouw verzorgde workshop en ambiance.”
Marian van Lookeren Campagne, Nijmegen
Cursist dagworkshop en weekendcursus
Isa Hesse volgt lessen in Tibetaanse Kunst van Carmen mensink
“Dankjewel voor de fijne dag in Amsterdam in jouw mooie werkplek. Ik heb van alles genoten: de meditatie, het tekenen en jouw vriendelijke onderwijs, de gezellige sfeer en de verwennerij door jou met lekkernijen - dus ik kom heel graag terug voor een cursus.“ 
Isa Hesse, Hamburg, Duitsland
Cursist bij de dagworkshops in Amsterdam