Het ontwerpen van Dharma Logo’s

Het ontwerpen van Dharma logo’s & designs

dharma logo voor communicatiebureau
Logo voor Tara Communicatie

De meeste mensen weten dit niet, maar naast de cursussen die Carmen Mensink geeft in de Thangka kunst, ontwerpt ze ook logo’s, huisstijlen, folders, brochures, affiches, boekomslagen, CD hoesjes en andere grafische uitingen voor bedrijven en stichtingen, meestal gerelateerd aan boeddhisme en spiritualiteit.

Grafisch ontwerper

Carmen studeerde af aan de kunstacademie als grafisch ontwerper en werkte vele jaren bij ontwerp- en reclamebureaus voordat ze door haar thangka schilderleraar werd gevraagd om zelf hierin les te gaan geven.
Wanneer haar tijd het toelaat, neemt ze nu en dan een ontwerpproject aan.

Het Vlammend Juweel: een bekend Tibetaans symbool

Onlangs ontwierp Carmen het logo hierboven voor een communicatie- en adviesbureau genaamd Tara Communicatie. Het toont een vlammend juweel op een lotus-bed.
Juwelen, met en zonder vlammen, zijn typische Tibetaans-Boeddhistische symbolen die vaak worden afgebeeld op thangka’s maar ook op andere voorwerpen, zoals meubilair.

Zeldzaam en kostbaar

Het juweel staat symbool voor alles wat zeldzaam en kostbaar is en wordt gezien als een offerande. De vlammen symboliseren het wegbranden van waanideeën en onwetendheid, waardoor het de weg vrij maakt voor alles waar de lotus voor staat: het volledige spirituele pad, met inbegrip van de allerhoogste staat van bewustzijn.

Klik hier voor meer Boeddhistische of spirituele designs en logo’s van Carmen Mensink

Als u geïnteresseerd in een logo, folder, brochure of andere grafische uiting voor uw bedrijf, dan kunt u contact met Carmen opnemen via het contactformulier.